2013. október 13., vasárnap

×Chapter 03×


Harry előző napi okos megnyilvánulása után, reggel az első dolgom volt bekapcsolni a laptopot. Éppen csak beírtam a jelszót, már hangos zörgéssel meg is szólalt a telefonom. Apám volt az. 

- Szia, mi a helyzet? – Szóltam bele, és megnyomtam az entert, majd a konyhaszekrény felé indultam. 

- Szóval még nem láttad? – kinyitottam az ajtót és kivettem egy bögrét. 

- Ajaj. Nem tudom, mi lehet az, de Harry tegnap szólt, hogy nézzem meg – tudtam, hogy ő is arról beszél, amiről Harry. Letettem a bögrét a szekrény munkalapjára. 

- Elküldtem a facebookon – mondta, majd elmesélt néhány olyan dolgot, amire igazából nem voltam kíváncsi, és letette. Közben teát készítettem, és leültem a laptop mellé. Perrie rohant be a konyhába, mikor végre beléptem a facebookomba. 

- Te mit csinálsz? – kérdezte kétségbeesetten, miközben egy fülbevalót pórbált a fülébe tenni. 

- Az előbb beszéltem apámmal, és állítólag látnom kell valamit, amit Harry is említett tegnap este. Belinkelte a facebookon – magyaráztam, és belekortyoltam a teába. Perrie sóhajtott, bögrét vett, hogy magának is töltsön, majd mellém ült. Tudta, hogy miről van szó, de ő nem tartotta nagydolognak. Teljesen nyugodtnak tűnt, azt leszámítva, hogy késésben volt. Valószínűleg Zaynnel találkozott, mert a többiek nem nyüzsögtek körülöttünk. Tehát nem munka, és csak Zaynt nem szerette megváratni a munkán kívül. 

Megláttam a linket. A Yahoo OMG!-ről származott a cikk. 

- Perrie? 

- Igen? 

- Valami gonosz pletyka? – ideges lettem, mert ami onnan származott, az mind rosszmájú fecsegés, lejáratnak mindenkit és hírt csinálnak a semmiből is. 

- Nem. Nem pletyka – vállamra tette a kezét. – Előbb, utóbb várható volt – mondta, majd közölte, hogy nem akar zavarni, és egyébként is siet. Felállt, elköszönt, bögréjét a mosogatóba tette és elhagyta a konyhát. Magamra maradtam a linkkel. Pillanatokig csak kombináltam, hogy mi lehet az, de Perrie szavai valamelyest megnyugtattak. Ezek szerint nem vészes. Gyorsan a linkre kattintottam. 

Niall Horan: Titkos szerelem, vagy barátság? 
 Újra felröppent a hír, miszerint a One Direction szőke énekesének titokban barátnője van. A szerencsés lány pedig nem más, mint a srácok közeli barátja. A lány tavasszal okozott kisebb botrányt, amit sikerült hamar lecsitítani, de azóta is mennek a találgatások, hogy ki lehet ő valójában. 
 Gyakran jelennek meg a twitterén képek a srácokról, Becca McFly néven pedig blogot vezet. (novelsbybecca.blogspot.com)” 
Ingyen reklám… gondoltam, és fejemet ráztam erre a szemtelenségre.

 „Liammel is látták kézen fogva, miután az szakított barátnőjével.

Kézen fogva? Ez nevetséges. Majdnem elnevettem magam, de annyira azért nem találtam viccesnek a dolgot, helyette felhúzott szemöldökkel olvastam a hazugság listát, ugyanis a kézen fogásos esetre is pontosan emlékeztem. Szokás szerint helytelenül közlekedtem, Liammel lementünk valami rágcsálnivalóért, amíg a többiek játszottak, és majdnem elütött valami mocsok. Liam megfogta a kezem, és elrántott onnan, körülbelül két másodpercig fogta. Erre még akkor is figyeltünk, ha Niallel sétáltunk, hát majd pont Liammel sétálok kézen fogva? Vicc az egész. 

 „Harry Styles is kapott a figyelemből, mikor a lány munkahelyén a hátsó kijáratnál látták őket ölelkezni.” 

A hülye… történetesen erre a jelenetre is emlékeztem… 

×

- Szállj le rólam Harry, megmondtam. Nem tetszik nekem ez a gödröcskés vigyorod, meg a „mindenkit megkapok” viselkedésed – mutattam idézőjelet, miután eltoltam magamtól.
- De ez mindenkinek bejön – vigyorgott szemtelenül, mire a képébe nevettem.
- Nekem nem. Tudod, kedvellek. Jófej vagy, mint egy pajtás… vagy nem tudom. De ÉN NEM akarok TŐLED semmit – magyaráztam neki ki hangsúlyozva a szavakat, majd visszamentem. Még az ismeretségünk elején történt, de már akkor is tudtam, hogy Harry nem nekem való.

×

 „A fiúk turnéja alatt Perrievel mutatkozott többször, aki köztudottan 1D barátnő,” 

Nagyot mondtál… ezt eddig senki sem tudta. Azért a mondat első felénél kicsit megrémültem, hogy vele is összehoznának. 

 „néhány hete pedig Eleanorral shoppingoltak.” 

Ez most komoly? Mindent tudnak? Pedig El aztán tényleg nem sztár. Egyébként sem vettem semmit, csak azt a csini szoknyát, amit akkor vettem fel, mikor haza jöttek. Direkt arra az alkalomra. Veszettül rövid. 

 „Most azonban szemfüles rajongók állítják, hogy Niall hazaérkezését követően elhalasztotta programját, hogy a lánnyal lehessen.

Ezt meg honnan a francból tudják? Sosem fogom megérteni. De örülnék, ha végre eldöntenék már, hogy kivel kavarok, mert nem vagyok egy könnyűvérű nőcske. – gondoltam, és kissé elkeseredetten ráztam a fejem. Közben azért titokban örültem, hogy Zayn és Louis neve nem szerepelt áldozatként a cikkben. Bár ezt valószínűleg a barátnőiknek köszönhetik. 

A cikk alatt egy videót találtam, ami szintén velünk foglalkozott. 

 

Azonnal elküldtem a videót Niallnek a facebookon, és kikerestem a számát a híváslistáról. Nem volt nehéz, azonnal felhívott, mikor este eljöttem tőle. 

- Láttad már? – rohantam le a kérdéssel, mielőtt köszönhetett volna. 

- Mit? 

- Elküldtem a linket – hallottam, ahogy a háttérben zajt csap, majd néhány klikkelést. Körülbelül félpercnyi csöndet… 

- A francba… Gyere át este. Ezt meg kell beszélnünk, most mennem kell – a mondat lendületével megszakította a vonalat. Dühített, hogy úgy éreztem nem foglalkozik ezzel, majd néhány másodperccel később önzőségnek találtam ezt, de akkor is rosszul esett. Mit csináljak estig? Még normális munkám sincs. 

× 

- Leskelődnek utánad – mondtam, üres tekintetem a laptop elsötétedett képernyőjén pihent továbbra is. Újra megnéztük a videót. Együtt is. – Ez nagyon bizarr… Ugye az ablakon nem tudnak bekukucskálni? – nézelődtem gyorsan körbe. Minden ablakon végig futtattam a tekintetem. – Talán felvételeik is vannak már… - tettem a szám elé a kezem, és suttogtam, nehogy meghallják az elmebeteg rajongók. 

- Á, túlzásba viszed. Nem lettél egy kicsit paranoiás? – kérdését nem tudom, hogy félig viccnek szánta-e vagy egyszerűen csak hülyének nézett, mert olyan arcot vágott, mintha egy komédiában lennénk. Imádom, amikor pofákat vág, de én kicsit sem találtam ezt viccesnek. 

- Nem Niall, nézd. Ezek őrültek… bármire képesek – vettem kicsit komolyabbra. Nem akartam ezzel viccelődni. Ki tudja, talán épp akkor is minket figyeltek egy falba vájt lyukon át. 

- Ne beszélj így róluk. 

- Kinek az oldalán állsz? – kérdeztem remegő hangon, majd éreztem, ahogy egy forró könnycsepp gördül le az arcomon. Szégyelltem magam, amiért ilyen butaság miatt képes vagyok sírni. Nem rám vallott. De Niall a rajongók pártját fogta, az őrültekét, akik kitépik a haját, akik halálos fenyegetésekkel bombázzák, ahányszor beszélget egy lánnyal. Rosszul esett, hogy oda adtam magam neki minden értelemben, bármit megtettem volna érte, ő pedig még a rajongókat is előbb helyezte nálam. Látva a könnyeimet, átölelt. 

- Ne haragudj – suttogta a fülembe, félresöpörte a hajam, és megcsókolta a nyakam. Még mindig minden érintésétől kirázott a hideg. Államnál fogva magára irányította tekintetem, így egészen közelről a szemébe kellett volna néznem, de helyette inkább a száját fixíroztam.

- De legalább szép vagyok rajta – mosolyogtam keserűen, az arcomat törölgetve. 

- Ne butáskodj, te mindig szép vagy. 

- Most mi legyen? - kérdésem közben felállt mellőlem.

- Megerősítjük - indult el az ajtó felé.

- Megerősítjük? 

- Nem akarod? – vissza fordult az ajtóból és megállt. 

- Te akarod? 

- Szerintem itt lenne az ideje, de ha nem akarod… - hagyta félbe. 

- Dehogynem. Persze, hogy akarom - bólintottam, lecsuktam a laptopot és csak néztem magam elé bambán.
Még szerencse, hogy korábban már beszéltem Niall anyukájával skypeon. Így nem fogja meglepetés érni őket. Hihetetlen, hogy ezek a keselyűk ellopták a privát videóimat, hogy összetákolják ezt a szemetet!  



6 megjegyzés:

  1. Ez tanulságos rész volt. Abszolút a valóságot ábrázolta. A paparazzók, az őrült rajongók, és az aljas újságírók bármit megtesznek, apró ügyekből szenzációt csináljanak.
    Sajnáltam Beccát, amiért ezen keresztül kell mennie, nem egyszerű a sztár élet, és sztár barátnőnek lenni sem az.

    Nill viselkedését először nem értettem, de örülök, hogy végül úgy döntöttek, nyilvánosságra hozzák a kapcsolatukat. Várom ennek a viszhangját.

    Ügyes vagy, szuper részt hoztál össze. :-)

    Puszi, Cami

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legtöbb sztárocska ezért kezd el piálni és drogozni, szegények már nem tudják elviselni ezt a felhajtást. Még az utcán sem sétálhatnak végig. Őszintén sajnálom, hogy a csúcsszupernek induló élet ilyen rémálommá válik, ami emberileg és mindenhogyan teljesen szétzilálja őket.
      Az, hogy Becca, mit is gondol erről, hamarosan kiderül:D

      Az a helyzet, hogy Niall karaktere ebben a történetben még kicsit az a fiúcska, aki még rajongott a rajongóiért. Azt hiszem, ma már nem így van, de mikor elkezdtem ezt írni, még nem ástam bele magam ennyire a dolgokba. Persze remélem idővel ebben a történetben is utoléri önmagát:D
      Ma már valószínűleg nem állna ki így a rajongókért, meg senkiért sem, de talán két éve még igen. Ezt hiszem legalábbis.
      ~xx

      Törlés
  2. Tádááá, itt vagyok!!
    Most mondja valaki, hogy hetek óta az első szabadnapom nem töltöm értelmes dologgal! :-D

    Nem tudom, nem emlékszem, de azt hiszem, az első fejezethez kommenteltem utoljára a második évadban. Szégyen, gyalázat, tudom, de bármennyire is szeretnék aktív lenni, szinte teljességgel lehetetlen. Szomorú. Nehéz a bányászok élete. Na mindegy, mindig erről pofázok, nem is a fejezetről.

    Mindegyik rész nagyon tetszett, a maga egyszerű gondokkal küzdő világával együtt. Perrie annyira cuki... Nem tudom, hogy miért csak tőle alélok el, egyszerűen csak cuki. Na mindegy.
    Az elején megijedtem, hogy mi lesz a cikkben, és aztán szépen fokozatosan felhúztam magam a koholmányokon. Annyira jellemző... Oké, mondom ezt én, aki a médiában dolgozik, de mentségemre szolgáljon, hogy nem a Yahoo OMG!-nél dolgozom. :-D

    Niall is cuki. Ezt minden történetben elmondom, amiben felbukkan, de hát istenem, mit lehet tenni. Először féltem, hogy tényleg a rajongói mellé áll, mert akkor egy világ omlott volna össze bennem, de szerencsére nem ez történt, és a végén a lehető legjobban jött ki a dolog. Annyira vártam már, hogy hivatalos legyen a kapcsolatuk..! És eljött a pillanat! :-)

    Ó, igen. És a videó. Király volt! ;-)
    xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát... ha a blogom olvasása értelmes dolognak számít, mindenképpen megérdemelsz egy dicséretet:D

      Perriet én is szeretem. Az az érzésem, hogy ebben a részben tényleg csak ő volt igazi, ezek ketten meg csak nyálzanak:D Remélem ki tudok lépni ebből nagyon hamar, és valami normális eseményt is létrehozni, mert hosszútávon ez így nem folytatódhat:D
      Volt szerencsém pár cikkhez onnan. Egy hatalmas része hamis vád, a többire meg szerencsésen ráhibáznak.

      Miért? Attól nem omlott volna össze benned egy világ, ha ő is beáll Becca mellé, és ledilisezi a rajongóit? Persze, hogy mellé kell állnia, de a rajongókat sem hagyhatja cserben. Nem akarom, hogy ő is olyan legyen. Még nem.
      Az, hogy a lehető legjobban jött ki, annak köszönhető, hogy Becca nem tud rá haragudni, ő meg egészen jó természetűnek lett elképzelve általam. Szóval kijönnek:D

      Köszönöm, hogy észrevetted a videót!:D Valamit be kellett dobnom, hogy ne legyen túl unalmas:D
      ~xx

      Törlés
  3. szia, én is megjöttem 6 nap után, szégyellem a pofám...

    Na szóval, rohadt újságírók! Minek kevernek be? Miért? Mert ez a dolguk...sajnos. Amúgy így Becca elég nagy ribancnak jön le...szegény :/ Pedig tényleg csak Niallt szereti. Ezt a kis cikket nagyon jól összehoztad, na és a videó :D Beszartam rajta...nagyon jó lett :D Tök hihető volt.

    Jaj Niall, édes Niall! Végre felvállalják a kapcsolatukat, kíváncsi vagyok hogyan történik majd mindez... amúgy várom már a feszültségeket..ha lesz :D remélem nem lesz minden ilyen happy.

    Várom a kövit. xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem lesz:D veszekedés és rossz hangulat igényem van. Most minden olyan szép és rózsaszín. Niall pedig olyan tökéletes, amilyennek nem akarom már. Túl mese. Kell neki valami hiba. Beccának is van, csak még nem került felszínre. Túl fiatal kapcsolat még ez az övék.
      De azt hiszem te tudod a legjobban, hogy mennyire szeretnék már közöttük egy jó kis balhét. Persze előtte kell még ennek annak történni:D
      ~xx

      Törlés